Son gjestehavn delvis åpnet 1. mai helgen 2020

Son gjestehavn blir nå «forsiktig og litt-etter-litt» åpnet frem mot 1. mai helgen. Noen av dockspot plassene er nå åpnet for booking.

Kommunelegen vil at serviceanlegg med dusjer og toaletter holdes stengt. Uten fungerende toalett og septiktank ombord er Son ikke stedet i år.

Enkelte bås-plasser blokkeres og storbåtplassene longside blir «ingen båter utenpå».

Vi vil der det er praktisk mulig gjøre tiltak for å etterkomme 1-meter-avstand-i friluft-regelen.

Kommunelegen følger med og vurderer slakkere eller strammere tiltak fortløpende. Det innebærer at mye avhenger av deg og dine sin oppførsel.

I år kan vi ikke ha stoler, bord og unødig opphold på landgang, brygge eller andre flaskehalser i forhold til 1m regelen. Vi ber om at du i størst mulig grad holder deg ombord, tar det med ro og følger rådene fra FHI. I praksis «vask hendene ofte, hold avstand, kun små grupper, vis hensyn og bruk hue».

Havnevertene vil ikke bistå med docking, utdeling av gratis aviser og rundstykker. Betaling skal i størst mulig grad gjøres via dockspot.

Antallet drop-in plasser reduseres. Hvis det skulle være en ledig drop-in plass, forventes du å betale på automat ved ankomst og sette kvitteringen på båten.

I år vil det trolig bli rekordmange båter på sjøen og få gjesteplasser.

Vi er avhengig av at du bidrar og respekterer våre anvisninger og de retningslinjene som er satt for å kunne holde havna åpen.

Vi ønsker deg et trygt og trivelig opphold. Vel møtt!